Blue Canyon & Golf Impact Center to Drive Youth Development

Winners of the 1st BCCC

Blue Canyon & Golf Impact Center to Drive Youth Development

“บลูแคนยอน’ ผุดสวิงเด็ก BCCC Junior Golf Championships ด้านผู้ว่าภูเก็ตเล็งแผนรับนทท. หลังรับวัคซีน”

คุณณัฐ พลสิน ประธานเจ้าหน้าที่บริหารกอล์ฟอิมแพคเซ็นเตอร์ ผู้ริเริ่มโครงการ Thailand Junior Development Tour และคุณประพันธ์ อัศวอารี ประธานกรรมการ บริษัทบลูแคนยอนคันทรีคลับ ได้ร่วมมือกันพัฒนาความสามารถของนักกอล์ฟในอนาคตของประเทศไทยตลอดจน ทีมเยาวชนที่จะเป็นตัวแทนของบลูแคนยอนคันทรีคลับ ในการแข่งขันกอล์ฟเยาวชนระดับประเทศและระดับนานาชาติ ทั้งสองฝ่ายได้ลงนามในบันทึกความเข้าใจในวันที่ 5 มีนาคม 2564 สำหรับการสร้าง “ROAD TO BCCC GOLF JUNIOR GOLF TEAM” และจะจัดการแข่งขันรายการ “BCCC Junior Golf Championship” ครั้งแรกในวันเสาร์ที่ 6 มีนาคมและวันอาทิตย์ที่ 7 มีนาคม 2564 สำหรับผู้ชนะในการแข่งขันชิงแชมป์นี้ จะได้รับเลือกให้เป็นตัวแทนเยาวชนและสนับสนุนโดยบลูแคนยอน

GOLF: Mr. Nath Polsin the CEO of Golf Impact Center and creator of Thailand Junior Development Tour (TJDT) and Mr. Praphant Asava-aree, Chairman of Blue Canyon Country Club (BCCC) have joined forces to help develop future golfers’ talents in Thailand as well as a junior team that will represent Blue Canyon Country Club in national and international junior golf tournaments.

Both parties signed a memorandum of understanding (MoU) today (Mar 5) for the commissioning of a “Road to BCCC golf junior golf team” and will be hosting the first BCCC Junior Golf Championship this weekend (Mar 6-7).

The winners in this championship will be selected to represent Blue Canyon who will also sponsor the winners.

สำหรับผู้ชนะ 10 คนของการแข่งขัน จะได้รับการเข้าร่วมเsdfsdfป็นทีม BCCC Junior Golf อีกทั้งจะได้รับสิทธิ์เป็นสมาชิก 1 ปีที่บลูแคนยอนคันทรีคลับ รวมไปถึงมีสิทธิ์เข้าเรียนที่บลูแคนยอนจูเนียร์กอล์ฟอคาเดมี ใช้บริการฟรีที่สนามไดร์ฟ รวมไปถึงราคาและสิทธิพิเศษสำหรับผู้ปกครองที่บลูแคนยอนคันทรีคลับ

รายการ BCCC Junior Golf Championships จะมีขึ้นอย่างน้อย 6 รายการภายใต้ Thailand Junior Development Tour ที่ภูเก็ตและทั้ง 6 รายการจะจัดขึ้นที่สนามกอล์ฟบลูแคนยอนคันทรีคลับไม่ว่าจะเป็น Lakes Course หรือ Canyon Course ซึ่งเป็นสนามกอล์ฟที่ดีที่สุดในเอเชีย การแข่งขันจะจัดขึ้นด้วยมาตรฐานระดับสูงในการคัดกรองกฎระเบียบข้อบังคับและจะได้รับการยอมรับจาก Junior Golf Scoreboard (JGS) ที่มีชื่อเสียงระดับโลกในการจัดอันดับกอล์ฟจูเนียร์โลก นอกจากนี้ TJDT ยังได้รับการยกย่องและยอมรับจากผู้ปกครองและนักกอล์ฟเยาวชนในการจัดการแข่งขัน โดยการจัดหาสถานที่ฝึกอบรมและเล่นโดยไม่มีค่าใช้จ่ายให้กับผู้ชนะเป็นเวลาหนึ่งปี ที่สำคัญที่สุดคือเปิดโอกาสให้เด็ก ๆ ที่ต้องการมีอาชีพในวงการกอล์ฟอาชีพได้มีโอกาสแข่งขันในระดับสูงสุดของประเทศไทย ในขณะที่มอบความสะดวกให้กับนักกอล์ฟรุ่นเยาวชนในภาคใต้เพื่อเข้าร่วมในคันทรีคลับที่มีชื่อเสียงที่สุดแห่งหนึ่งในประเทศไทย

The significance of this MoU between the Golf Impact Center and Blue Canyon Country Club is to

promote the sport, the BCCC Junior Golf Championships, BCCC Junior Team and a youth development program.

There will be a minimum of six BCCC Junior Golf Championships under the TJDT in Phuket – all six will be hosted at Blue Canyon Country Club at either the Lakes Course or Canyon Course, the ultimate golf championship course in Asia.

The championships will be held with high standards of screening, rules, regulations and will be recognised by the world renowned Junior Golf Scoreboard (JGS), a world junior golf ranking.

Moreover, TJDT is highly praised and recognised by parents and youth golfers in organising the tournament.

The on-going events are aimed to develop golf talents in Thailand by providing the winners a venue to train and play for free for a year. Most importantly, it offers children who desire a career in golf the opportunities to compete in the highest level in Thailand, whilst offering convenience and accessibility for southern junior golfers to compete in one of the most prestigious country clubs in Thailand. Ten winners of the championship will be inducted into the BCCC Junior Golf Team. They will be entitled to one year membership at Blue Canyon Country Club, eligible to Blue Canyon Junior Golf Academy, free practice balls at the driving range, one-year’s supply of BCCC Team’s attire and special rates & privileges for parents at Blue Canyon Country Club.

ท่านพิเชษฐ์ ปาณะพงศ์ รองผู้ว่าราชการจังหวัดภูเก็ต ได้กล่าวถึงกิจกรรมในครั้งนี้ว่า “บลูแคนยอนคันทรีคลับมีสิ่งอำนวยความสะดวกครบครันและสามารถเทียบได้กับสนามกอล์ฟระดับนานาชาติ เราเชื่อว่าสนามกอล์ฟของเราไม่ด้อยกว่าสนามกอล์ฟอื่น ๆ ทั่วโลก ซึ่งจะพยายามให้มากที่สุดในการส่งเสริมภูเก็ตให้เป็นจุดหมายปลายทางแห่งการเล่นกอล์ฟ โดยเตรียมพร้อมสำหรับการรองรับเที่ยวบินระหว่างประเทศกลับมาอีกครั้ง” “Blue Canyon golf course is in a great location and is a world class golf course,” said Phuket Deputy Governor Pichet Panapong who also attended the press release.

พร้อมเผยอีกไม่นานนักท่องเที่ยวไม่ต้องกักตัวเพื่อเล่นกอล์ฟในภูเก็ต

“เนื่องจากอีกไม่นานโลกจะได้รับการฉีดวัคซีน พวกเราทุกคนในภูเก็ตจะได้รับการฉีดวัคซีนเร็ว ๆ นี้ ดังนั้นจึงไม่จำเป็นต้องกักตัวเพื่อเล่นกอล์ฟในภูเก็ต เราเชื่อว่าภูเก็ตจะได้รับความสนใจมากมายจากนักเดินทางที่มาท่องเที่ยว เราคาดว่าในวันที่ 1 ตุลาคม 2564 ประชาชนในภูเก็ต 70% จะได้รับการฉีดวัคซีนประมาณ 350,000 คน จากนั้นเราจะสามารถต้อนรับนักท่องเที่ยวระหว่างประเทศได้โดยไม่ต้องกักตัว ตอนนี้วัคซีนเริ่มมาแล้ว แต่ไม่ได้มีปริมาณมาก มีเพียง 4,000 โดส และ 16,000 โดสในเดือนเมษายน, 48,000 โดสในเดือนพฤษภาคม ซึ่งจะให้กับคนที่มีความเสี่ยงสูงก่อน เช่น คนที่ทำงานในโรงพยาบาล จากนั้นจะเป็นคนที่ทำงานในสนามบินและอุตสาหกรรมการบริการ เราจะทำให้ภูเก็ตได้รับวัคซีนเป็นอันดับแรก เพราะภูเก็ตมีเศรษฐกิจหลักเพียง 1 เดียวคือการท่องเที่ยว”

“Even, Tiger Woods has played in two tournaments at this golf course.

“Blue Canyon is putting great efforts to the development of junior golfers; this is a great attraction for Phuket and junior golfers to develop their skills. With this, Phuket is able to showcase its efforts to promote junior golfer development at a national level,” he added.

“I am pleased that Blue Canyon has opened this campaign and wish that it will be successful. Phuket will support its effort in ways that we can support. The support also comes from the

Phuket branch of Sport Authority of Thailand and many other government sections.”

Furthermore, he said, “Blue Canyon Country Club has full facilities and is comparable to international golf courses. There are lot efforts to promote Phuket as a golfing destination to prepare for when international flights resume because soon the world will be vaccinated. All of us in Phuket will also be vaccinated soon so it will not be necessary for quarantine in order to play golf in Phuket.

“We believe that Phuket has a lot of interest from travellers wishing to visit. We are expecting by Oct 1 that 70% of the people in Phuket will be vaccinated, approximately 350,000 people. We will then be able to welcome international travellers without quarantine.

“Currently, vaccines have started to arrive but not in huge quantities; only 4000 doses, 16,000 doses in April, 48,000 doses in May which will be given to high risk people first then those who work at the airport and hospitality industry.

“We will prioritise Phuket to receive the vaccines because Phuket has only one main economy which is tourism.”

สำหรับผลการแข่งขันรายการ BCCC Junior Golf Championship ครั้งที่ 1 ผู้ชนะได้แก่

Class A ชาย (E) ธนกฤต รัตนดิลก ณ ภูเก็ต
Class A หญิง (+10)สุรภา จันทมุณี

Class B ชาย (+16) Filip Arnersten
Class B หญิง (+7) รัตนวรินทร์ ทัศนีย์ทิพากร

Class C ชาย (+11) รัตนบดินทร์ ทัศนีย์ทิพากร
Class C หญิง (-2) นะโม หลวงนิติกุล

Class D ชาย (+5) ณัฏฐ์ภพ เหลืองเจริญวัฒนา
Class D หญิง (+3) ณิชกมล พนาพิศาล

Class E ชาย (+8) ชาลส์ เจมส์ แอนเดอร์สัน
Class E หญิง (E) พริชา จิตเสรี

Winners of the 1st BCCC

You may also like

Login your account

Register your account